crowning 2013 kroning

April 30, 2013, it finally happens. The crown exchange of Beatrix to Willem Alexander in Amsterdam. This is three days after William’s birthday. That means a full week of fun and party for the submissive people. A great opportunity to present our country and kingdom to the world.

30 april 2013 gaat het dan eindelijk gebeuren. De kroonwisseling van Beatrix naar Willem Alexander in Amsterdam. Met drie dagen ervoor Willems verjaardag, betekent dat een week fun en feest voor het onderdanige volk. Een buitengewone gelegenheid om ons land en koninkrijk aan de wereld te presenteren

Nederlands

It is proposed to rename the canal called Singel to King’s Canal. To do this for the part between the tower Munt and Koningsplein (Kings-square) there is something to say for: along this canal are the stalls of our world famous Singel Flower Market, with souvenir shops full of gadgets for the mainstream international tourists.
But do our Royal family deserves this beautiful gesture?
“Up until the 15th Century, the Singel was known as the Stedegracht (“City Canal”). In the 17th Century the canal was known for some time as Koningsgracht (“King’s Canal”), in honour of King Henry IV of France, who was an important ally of the Dutch Republic during the early part of the 17th Century”, reads Wikipedia.

ripoff Singel Flower Market and souvenirshop    ripoff Singel Flower Market and souvenirshop    ripoff Singel Flower Market and souvenirshop    ripoff Singel Flower Market and souvenirshop    ripoff Singel Flower Market and souvenirshop
our famous Singel Flower Market and souvenirshops  –  onze Singel Bloemenmarkt
ripoff Singel Flower Market and souvenirshop    ripoff Singel Flower Market and souvenirshop

Nederlands

30 april 2013 gaat het dan eindelijk gebeuren. De kroonwisseling van Beatrix naar Willem Alexander. Met drie dagen ervoor Willems verjaardag, betekent dat een week fun en feest voor het onderdanige volk. Een buitengewone gelegenheid om ons land en koninkrijk aan de wereld te presenteren

Er is voorgesteld de Singel te herdopen tot Koningsgracht. Om dit voor het deel tussen Munt en Koningsplein te doen is wel wat voor te zeggen: langs deze gracht liggen de kramen van onze drukbezochte wereldberoemde Singel Bloemenmarkt, met souvenirswinkels vol gading voor de grote stroom internationale toeristen.
Maar heeft ons Koningshuis dit prachtige gebaar wel verdiend?
“In de 17e eeuw noemde men het Singel tijdelijk Koningsgracht als eerbewijs aan Koning Hendrik IV van Frankrijk destijds een belangrijk bondgenoot van de Republiek. Het Koningsplein herinnert hier nog aan”, leest Wikipedia.